Рецепти с кайма

вход през zajenata.bg
336197

Супа топчета

вода - 1 л.

кайма - 250 гр.
ориз - 3 с.л.
лук - 1 глава
яйца - 1 бр.
домати - 1 бр.
сол - 1 ч.л.
червен пипер
магданоз
масло - 30 гр.
лимони
брашно

Каймата се смесва с 1 с.л. измит ориз, щипка червен пипер и 1 с. л. вода. Разбърква се добре и се разделя на 6 равни части.
Оформят се топки и се овалват в брашно.

Лукът се почиства и се нарязва на дребно и се слага в кипяща вода заедно със солта. След няколко минути се прибавят последователно топките, измитият ориз (2 с.л.) и нарязаният на дребни кубчета домат.

Супата се разбърква и се оставя да ври на по-слаб огън 25 минути при леко отхлупен капак.

Накрая се слагат нарязаният магданоз и кравето масло.

Супата се сваля от огъня. Застройва се с яйце. Може да се поръси с черен пипер.

Сервира се с лимон. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft