Сурови чийз-кексчета с моркови и джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сурови чийз-кексчета с моркови и джинджифил
Сурови чийз-кексчета с моркови и джинджифил
admin
Добавена от: admin
22439
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За хрупкавите моркови (опционално):
1 голям морков
сироп от агаве (захарен сироп)
морска сол
Коричка:
1 1/2 чаша суров шам-фъстък (без черупката)
1/8 ч.л. морска сол
8 меки фурми, без костилка, накълцани
Пълнеж:
2 3/4 чаши сурово кашу (за предпочитане накиснато от предната вечер)
1/2 чаша кокосова вода (или филтрирана вода)
1 с.л. лимонов сок
1/3 чаша + 3 с.л. сироп от агаве (захарен сироп)
парченце пресен джинджифил, нарязано на дребно
1/2 ч.л. морска сол
1 с.л. чист ванилов екстракт и семенцата от половин шушулка ванилия (останалата половина запазете за топинга)
1 чаша накълцани моркови
1/2 чаша + 1 с.л. кокосово масло (загрято до течно състояние)
Карамел:
4 меки фурми
3 с.л. бадемово масло
1/4 чаша + 2 с.л. сироп от агаве (захарен сироп)
1 ч.л. кленов екстракт
1/8 ч.л. морска сол
1 1/2 с.л. филтрирана вода, ако е необходимо

шам-фъстък за украса
 

За да направите опционалната морковена украса, нарежете морковите на много тънко по диагонал и ги залейте с малко сироп от агаве. Изсушете ги в плоска тавичка на много слаба фурна, докато станат хрупкави. Извадете ги от тавичката и ги поръсете с малко морска сол. Заделете настрана.
Намазнете леко 4 малки форми с подвижно дъно (с диаметър около 10-тина сантиметра) с кокосово масло. За да приготвите коричката, смелете шам-фъстъка с морската сол в кухненски робот или блендер, докато се образуват фини трохи, след това добавете фурмите и продължете със смилането, докато сместа заприлича на тесто, като я смачкате между пръстите си. Притиснете плътно получената коричка по дъното на приготвените формички и оставете настрана.
За пълнежа: отцедете кашуто и го смесете с кокосовата вода, лимоновия сок, сиропа от агаве, джинджифила, морската сол, ванилията и морковите в кухненски робот, разбивайте, докато сместа стане гладка и кремообразна. Бавно добавяйте мазнината, докато разбивате, докато се усвои напълно от сместа. Извадете пълнежа от купата на робота и я прецедете през ситна цедка (опционално). За да сглобите чийз-кексчетата, излейте плънката върху коричките, след това сложете във фризер, докато се стегне плънката (4-6 часа), а щом се стегне – прехвърлете в хладилника.
За да приготвите карамела: смесете всички съставки в кухненския робот и разбивайте до гладка смес (добавете малко количество – 1-2 ч.л.) вода, ако е необходимо, за да добие карамелът течна консистенция. Поръсете мъничко от карамела върху всяко чийз-кексче и украсете с няколко резенчета хрупкави моркови и малко шам-фъстък. Съхранявайте в хладилник.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft