Суфле от риба

вход през zajenata.bg
Суфле от риба
admin
Добавена от: admin
20247
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


500 г риба (треска, бяла риба)
3-4 с.л. олио
3-4 до­мата
1 глава кромид лук
1 морков
1 с.л. (с връх) масло или марга­рин
1 с.л. (с връх) брашно
2-3 с.л. ситно нарязани подправки (копър, магданоз, майоран, естрагон)
2-3 с.л. настъргано сирене или кашкавал
сол
черен пипер
 

Загрейте олиото във форма за суфле. Отгоре подредете рибните филета и ги осолете, а между тях наредете резени от доматите, лука, морковите. Пъхнете в загрята фурна, за да се задуши рибата (около 20 минути). През това време запържете брашното в загрятото масло и разредете с вода (или още по-добре - рибен бульон). Добавете нарязаните подправки, както и сол и черен пипер на вкус. Получения сос изсипете върху задушената риба, а отгоре наръсете настърганото сирене (кашкавал). Пъхнете във фурната за още 10-тина минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft