Суши с рулца от раци и авокадо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Суши
Суши с рулца от раци и авокадо
Суши с рулца от раци и авокадо
admin
Добавена от: admin
49273
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г рулца от раци 
1 пакет нори (кори от водорасли)
200 г ориз 
50 г уасаби 
100 мл сос Терияки
1 авокадо 
150 г краставица 
1 с. л. сусам 
250 мл винен оцет 
1 корен пресен джинджифил 
2 скилидки чесън 
2 с. л. зехтин 
2 с. л. соев сос 
сокът от 1 лимон 
1 с. л. бял винен оцет или оризов 

Рулцата от раци се мариноват в лимоновия сок, соевия сос, счукания чесън и зехтина около 30 минути.

Оризът се вари на пара, докато се слепи и стане на каша. Добавя се белият винен оцет исе оставя настрани да изстине. Рулцата и краставиците се режат на тънки ленти, а авокадото – на тънки полумесеци.

Върху специална бамбукова подложка се поставя едно нори (добре е да се знае, че гланцовата страна трябва да остане отвътре) и върху него се разстила ориз (дебелината на слоя трябва да е не повече от 1 см).

Оризът се намазва с тънка линия по цялата дължина уасаби. Отгоре в единия край на норито се слага парче авокадо или лента от краставицата и върху нея се подреждат рулцата от раци. Когато стигнете дотук, следва най-приятната част – навиването на рулцата. Добре е сушито да бъде стегнато. Когато стигнете почти до края (да ви остава още около 1 см до края), норито се мокри по дължина. Слепва се и се реже на парчетата около 2–3 см.

Джинджифилът се бели и се реже на тънки филийки, след което се маринова около 30 минути във винения оцет. Сервира се, като парченцата се топят в соса „Терияки“ и върху всяко се поставя по една филийка джинджифил.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft