Тайната марина, с която и най- жилавото месо ще стане крехко и сочно, и ще се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната марина, с която и най- жилавото месо ще стане крехко и сочно, и ще се топи в устата
Тайната марина, с която и най- жилавото месо ще стане крехко и сочно, и ще се топи в устата
36359
Тайната марина, с която и най- жилавото месо ще стане крехко и сочно, и ще се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Готвенето на телешкото месо не е лесно, в крайна сметка месото често остава твърдо и жилаво дори след 1-2 часа готвене или варене. Този проблем лесно се разрешава, ако знаете рецептата за подходяща омекотяваща марината .

Тайната на подготовката ще ви разкрием днес. Печеното месо ще се окаже нежна, ароматно, с малко забележима остричка, защото ще го приготвим според източната рецепта с джинджифил.

 

Необходими съставки

говеждо месо 1 кг

чесън 2 скилидки

Соев сос 

Слънчогледово олио

джинджифил 30 грама

 

Как да си я приготвите:

Чесънът и изчистеният джинджифил се поставят в блендер. Към сместа, която се получи се добавят соевия сос и олиото
Потопете внимателно месото в марината и го оставете в продължение на поне 30 минути.

Поставете месото в торбичка за печене и го изпратете в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 1 час.

Извадете месото и разкъсайте пликчето, изсипете говеждо месо със сока и след това го сложете да се запече за още 30 минути. Намалете температурата до 160 градуса.

Сочното месо с хрупкава кора ще изглежда страхотно на масата ви.

Не забравяйте да запазите тази рецепта в отметките и да я споделите с приятелите си

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft