Тарама хайвер

вход през zajenata.bg
Тарама хайвер
admin
Добавена от: admin
18253
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Хайверът се почиства от ципите, поставя се в порцеланов, стъклен или емайлиран съд и се трие в продължение на 15-20 минути с дървена лъжица, като се прибавя на тънка струйка растителното масло. Растителното масло трябва да бъде с температура около 15*С, при която най-добре се получава емулсия. Ако се прибави много растително масло наведнъж, хайверът се пресича. Ако хайверът се сгъсти много, се прибавя малко студена газирана вода. Разбитият хайвер се подправя с лимонов сок или винена киселина. Ако се консумира веднага, към него може да се прибавят ситно нарязан лук и сух бял хляб (солена кифла), предварително накиснат в прясно мляко. Готовият хайвер се украсява с маслини, зеленина, лимонови резенчета. Съхранява се в покрит съд при температура 3-5*С.

Пресеченият хайвер се поправя по следния начин: сух съд се облива с белтък от яйце и в него при непрестанно биене се прибавя по малко от пресечения хайвер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft