Тарт с бекон и тиквички

вход през zajenata.bg
Тарт с бекон и тиквички
admin
Добавена от: admin
18517
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 8 порции:
1 опаковка готово маслено тесто или готова замразена коричка за пай
6 ивички бекон
1/3 чаша кромид лук, нарязан на малки кубчета
340 гр. тиквички, на малки кубчета
1 червена чушка, на малки кубчета
1 с.л. мащерка, нарязана на ситно
1 с.л. пресен лук, накълцан на ситно
3 големи яйца
85 гр. мляко (обезмаслено или пълномаслено)
60 гр. гъста сметана
сол и черен пипер на вкус
1 чаша сирене чедър, настъргано
 

Разточете тестото или размразете коричката за пай и го прехвърлете във формичка за пай с диаметър 22 см. Замразете за поне час. За предпочитане е да използвате форма с подвижно дъно.
Загрейте фурната на 190 градуса.
Покрийте кората за пая с хартия за печене и наредете отгоре сурови бобени или грахови зърна (или специални тежести за печене). Печете, докато кората се оформи от тежестите - около 10 минути. Отстранете хартията и тежестите и продължете печенето, докато коричката стане златисто-кафява, още около 5 минути. Прехвърлете формата върху метална решетка и оставете да се охлади напълно.
Докато се пече коричката, запечете бекона в тиган на висока температура, като периодично разбърквате, докато стане хрупкав – за около 6-7 минути. Отстранете бекона с решетъчна лъжица върху покрито с хартия плато, нарежете го на малки парченца и оставете настрана. Пресипете мазнината от тигана, като оставите вътре около 2 чаени лъжички и загрейте отново на силен огън. Добавете двата вида лук и го запържете до прозрачност. Добавете тиквичките, червената чушка и подправките и задушете, докато тиквичките и чушките леко омекнат, около 5-6 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Охладете и оставете настрана.
Разбийте яйцата и млякото със сметаната.
Разнесете охладената зеленчукова смес равномерно върху коричката пай и поръсете отгоре с бекона. Внимателно налейте яйчено-млечната смес отгоре и поръсете с настърганото сирене чедър. Печете до готовност – около 40-45 минути. Нарежете на 8 порции и сервирайте топло!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft