Телешко варено със сос

вход през zajenata.bg
Телешко варено със сос
admin
Добавена от: admin
31514
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за една порция:
140 г телешко месо
20 г (супена лъжица) масло
15 г (парче от) морков
15 г (парче от) керевиз
5 г (една чаена лъжичка) масло
15 г (една и половина лъжичка) брашно
1/2 жълтък
сол
лимонов сок
сварен ориз за гарнитура

Месото, нарязано на парчета, се залива с хладка вода, в която се пускат корените, нарязани на парчета, посолява се и ври до омекване. В отделен съд се запържва брашното. Залива се с малка част от прецедения от месото бульон - колкото да се получи средногъст сос. Като кипне, се слага жълтъкът. Бърка се с тел, за да не останат бучки. Готовият сес се опитва и се добавят сол и лимонов сок, ако е необходимо. Телешкото се порционира и се поднася с гарнитура от ориза, залято с част от соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft