Телешко задушено с бира и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко задушено с бира и гъби
Телешко задушено с бира и гъби
admin
Добавена от: admin
53561
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг телешка плешка
1 ч.ч. телешки бульон
2 стръка праз лук
2 моркова
125 г бира
100 г дребен лук
100 г бекон
100 г печурки
2 стръка целина
30 г краве масло
2 с.л. олио
2 с.л. бяло брашно
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
1 ч.л. смлян черен пипер

Загрейте олиото в тиган на умерена температура и изпържете нарязаното на хапки месо до златистокафяво, прехвърлете в тенджера. В същия тиган задушете за 3-4 мин. нарязаните на едро праз лук, моркови и целина. Сложете ги при месото заедно с нарязания на едро чесън. Излейте в тенджерата бульона и бирата, подправете със солта и черния пипер. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри около 60 мин., до омекване. Извадете месото и прецедете соса, зеленчуците използвайте за нещо друго. Сложете месото заедно с прецедения сос в тенджера. В тиган разтопете маслото на умерена температура, прибавете нарязаните на ивици бекон и гъби и целите главички дребен лук и задушавайте около 8-10 мин. Прехвърлете тази смес при месото. Разтворете брашното с малко студена вода и с разбъркване прибавете и него в тенджерата. Ако е необходимо, посолете и подправете с черен пипер. Оставете ястието да поври 2-3 мин. на умерена температура. Сервирайте топло и поднесете с картофено пюре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft