Телешко салтимбока

вход през zajenata.bg
Телешко салтимбока
admin
Добавена от: admin
13007
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 малки телешки шницела
8 резена шунка (по възможност пармска)
60 г масло
1 ч. чаша бяло вино
8 листенца градин­ски чай
черен пипер
сол

Начукваме шницелите през фо­лио или с тъпата страна на ножа. Посоляваме, ръсим с черен пипер, върху всеки поставяме пар­че шунка и листенце градински чай, бодваме всич­ко заедно с клечка (за коктейлни хапки). Загряваме маслото и в него пържим шницелите около 2 минути. Об­ръщаме и пържим около минута от другата страна. Увиваме месото във фолио и го оста­вяме на топло. В тигана в мазнина­та сипваме на струйка виното, увеличаваме огъня и при постоянно бъркане приготвя­ме соса - докато се поизпари. Подреж­даме месото върху плато и сервираме с бял хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft