Тестени резени с шунка и праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Тестени резени с шунка и праз
Тестени резени с шунка и праз
admin
Добавена от: admin
6732
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г брашно
1 супена лъжица растително масло
1 супена лъжица галета
1 супена лъжица лимонов сок
3 яйца
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка суха мая
1 чаена чаша вода
200 г шунка (леберкез или друг колбас)
100 г кашкавал
75 г краве масло
1 стрък праз
сол и черен пипер на вкус

Маята се размива с малко хладка вода, разбърква се със захарта и малко брашно и се оставя да втаса. От останалото брашно, растителното масло, солта, лимоновия сок, втасалата мая, 1/2 яйце и водата се омесва тесто със средна твърдост. Разточва се кора, поставя се в тавичка или електрическа тенджера с 1/2 от разтопеното масло и леко се запича. Изважда се и след като изстине, се поръсва с галетата, покрива се със смес от задушения в останалата мазнина праз, ситно нарязаната шунка, останалите яйца, настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус и се запича повторно. Приготвеното предястие се нарязва на квадрати или триъгълници и веднага се поднася.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft