Тестени топчици за закуска

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тестени топчици за закуска
Тестени топчици за закуска
admin
Добавена от: admin
69866
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100-120 мл олио
150 мл (приблизително) вода или сурватка

Смесват се брашното, маята, солта и захарта. Слага се олиото и се претрива, докато се поеме изцяло. Тестото трябва да стане ронливо, но компактно, при притискане да приема форма. Ако е нужно, се долива още малко олио. Долива се водата, топла (ако се ползва сурватка, също се позатопля) и се измесва твърдо тесто. Оставя се да престои - 30-40 минути.
Загрява се фурната на 180 С (вентилатор 160). От тестото се оформят малки топченца - колкото череша. Нареждат се в намаслена тава. Най-лесно става, когато се започне по стените на тавата и се нарежда към средата. Отгоре се заливат с малко разтопено масло и се поръсват с подправки на вкус - например чубрица, самардала, риган и пр. Пекат се около 30 минути. Сервират се още топли - вместо хляб или просто така, с чаша чай или айран.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft