Тетовско бобено гърненце

вход през zajenata.bg
Тетовско бобено гърненце
admin
Добавена от: admin
13285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг бял боб 
500 гр. лук 
1 стрък праз 
2-3 скилидки чесън 
100 мл олио или мас 
2 супени лъжици брашно 
1 супена лъжица смлян червен пипер 
половин ч.л. лют червен пипер 
1 дафинов лист 
5-6 листенца пресен джоджен 
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз 
1 пресен домат 
2-3 пресни пиперки
подправки на вкус, сол, черен пипер, Вегета
 

Измийте боба, накиснете го във вода и го оставете да престои една нощ. Сварете го, но зърната боб трябва да останат цели. Отцедете от водата, но оставете малко вода, за да не е сух бобът. В дълбок съд налейте олио, загрейте и добавете ситно нарязаните лук и праз, и запържете на умерена температура, докато напълно омекнат.  
В омекналия лук добавете дафиновия лист, червения пипер, брашното, солта, черния пипер, подправките и разбъркайте добре със запържените лук и праз. Накрая добавете ситно нарязания чесън и сварения боб с водата, и разбъркайте добре. Опитайте дали е необходима още сол. Изсипете приготвеният боб в глинен съд. Поръсете го със ситно нарязаните джоджен и магданоз. 

Отгоре поставете резени домат. Чушките нарежете наполовина и ги почистете от семената, след което ги подредете върху боба. Печете в предварително загрята фурна на 185 градуса около 30 - 45 минути. Щом горният слой хване коричка, значи бобът е готов.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft