Тиквен пай с бадеми

вход през zajenata.bg
Тиквен пай с бадеми
admin
Добавена от: admin
14574
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г тиква, сладък сорт
200 мл бяло вино, сладко
1 с.л. настърган джинджифил
кората на 1/2 бр. портокал, настъргана
щипка канела
3 бр. яйца
100 г захар
250 мл сметана
За блата:
250 г сухар
50 г бадеми, фино смлени
100 г захар
150 г масло, разтопено
За поръсване:
бадеми, настъргани или филирани

Тиквата се нарязва на кубчета и се вари в бялото вино заедно с джинджифила, портокаловата кора и канелата. След като омекне се отцежда, пюрира се и се оставя да изстине. Фурната се загрява на 220 С.
Блатът: Сухарите се смилат фино, смесват се със смлените бадеми, захарта и разтопеното масло. Омесва се тесто, което се разстила във форма с подвижен кант (28 см) и се притиска плътно по дъното и стените. Пече се 10 минути. След изваждането фурната се намалява на 160 С. Блатът се оставя да изстине.
Пълнежът: Разбиват се на пяна яйцата, захарта и сметаната. Към тях се добавя пюрираната тиква и се разбива добре. Пълнежът се излива върху опеченият блат и се поръсва с бадеми. Пече се 50 минути, след което фурната се изключва и сладкишът се оставя за още 20 минути в нея. Сервира се поръсен с пудра захар, топъл или студен с бита сметана.

Забележка: Обърнете внимание на количествата захар - ако са малко за вашия вкус, увеличете по преценка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft