Тиквеник с готови кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Тиквеник с готови кори
Тиквеник с готови кори
admin
Добавена от: admin
111664
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет готови кори за баница
1.5 кг тиква
100 гр масло
1 ч.ч. смлени орехи
захар
канела
индийско орехче
ванилия
за заливката:
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка сода бикарбонат
1 ванилия
масло
за глазурата:
сокът от половин лимон (малък)
пудра захар
1с.л. вода 

Почистваме и рендосваме тиквата на ситно. (Може да се нареже в блендера.) Разтопяваме маслото. Намазваме тавата с масло и слагаме отгоре една кора.
Взимаме втора кора, намазваме я с масло. Върху й слагаме друга кора. Поръсваме я с малко канела, няколко зрънца индийско орехче и малко ванилия. Отгоре слагаме от настърганата тиква (около 4 с.л.). Разпределяме я равномерно, като гледаме да не стига чак до краищата на кората. Поръсваме тиквата със захар на вкус. Слагаме от смлените орехи - около 2 с.л. Двете кори завиваме на руло и го слагаме в тавата. Така завиваме всичките кори.
След като наредим рулата в тавата ги нарязваме напречно, така че да се получат квадратчета. Приготвяме заливката от яйцата млякото, содата и ванилията. Заливаме с нея квадратчетата, като гледаме да я разпределим равномерно. Отгоре слагаме малки парченца масло.
Печем на умерена фурна. Ако сме сложили повече тиква трябва да печем повече време, ако тиквата е по малко, може да е на по силна фурна за по-кратко.
Правим глазура от лимонов сок, малко вода и пудра захар до получаването на гъста каша. Слагаме я върху готовия тиквеник. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft