Тимбалчета със спанак и пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Тимбалчета със спанак и пармезан
Тимбалчета със спанак и пармезан
admin
Добавена от: admin
6703
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. пресен спанак
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
3 яйца
420 гр. рикота (извара)
1/2 чаша гъста сметана
1/2 чаша настъргано сирене пармезан
1/2 с.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/8 ч.л. индийско орехче
1 чаша сварен ориз
2 с.л. масло

Загрейте фурната на 175 градуса. Измийте и подсушете спанака. Загрейте зехтина в тиган, добавете спанака и подправете със сол и пипер на вкус. Задушавайте, докато спанакът стане готов - около 5 минути. Отцедете го, нарежете на едро, след това изстискайте излишната течност.
В голяма купа смесете всички останали продукти, освен маслото. Объркайте добре, добавете спанака и бъркайте, докато се поеме от сместа.
Разтопете маслото и намажете се него 8 формички за тимбалчета (мъфини) или обикновени чашки. Разпределете спаначената смес в подготвените формички.
Сложете готовите съдове в тавичка, сложете достатъчно вряща вода, така че да достига до половината от стените на формичките.
Изпечете тимбалчетата в загрятата фурна за около 30 минути, или докато спаначената смес стегне.
Охладете тимбалчетата преди да ги извадите от формите. Преди поднасяне ги поръсете с малко настърган Пармезан и загрейте леко във фурната или микровълновата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft