Тиролска салата

вход през zajenata.bg
Тиролска салата
admin
Добавена от: admin
35994
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
80 гр. шунка/прошуто (тънко нарязани)
10-тина маслини
1 китка репички
3 филии хляб
малко пармезан (настърган)
2 супени лъжици ябълков оцет
4 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън
малко сол, черен пипер
малко олио 
1 зелена салата/маруля или салата айсберг

Сварете твърдо яйцата и ги нарежете на полумесеци. Изрежете кората на парчетата хляб и ги нарежете на кубчета. В тиган с малко олио запържете парчетата хляб от двете страни. Прехвърлете ги на салфетка, за да попие излишната мазнина. 
Измийте и подсушете листата на салатата. Нарежете я и прехвърлете в чиния за сервиране. Добавете яйцата, прошутото/шунката, маслините, нарязаните репички и кубчетата хляб. 
Пригответе соса: в малък съд смесете балсамовия оцет и зехтина. Чесъна нарежете ситно и го прибавете. Подправете със сол и черен пипер. 
С приготвения сос залейте салата и поръсете отгоре пармезана. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft