Това е любимата ми торта и най- голямата ми слабост. Обожавам я, но гледам да не я правя често, защото докато не я изям не мога да заспя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е любимата ми торта и най- голямата ми слабост. Обожавам я, но гледам да не я правя често, защото докато не я изям не мога да заспя
Това е любимата ми торта и най- голямата ми слабост. Обожавам я, но гледам да не я правя често,...
50559
Това е любимата ми торта и най- голямата ми слабост. Обожавам я, но гледам да не я правя често, защото докато не я изям не мога да заспя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Желираната торта с плодове е моя слабост. Обожавам да я приготвям, а всеки мой гост не спира да ме пита за рецептата! Веднага си я запишете и непременно отделете време да си я приготвите!

 

Необходими съставки:

За тестото:

2 чаши брашно

100 грама краве масло

1 чаша кисело мляко

2 белтъка

2/3 чаша захар

1 яйце

1 супена лъжица пресен лимонов сок

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка сода за хляб

 

За крема:

4 супени лъжици гореща вода

2 чаши гъста сметана

4 чаени лъжички желатин

2 супени лъжици захар

2 големи портокала

1 киви

2 големи ягоди

 

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, бакпулвера и содата.

Разбийте маслото и добавете бавно захарта, като продължавате да разбивате, докато сместа стане лека и пухкава.

Разбийте белтъците отделно и ги смесете с маслото и едното яйце. Добавете брашното, киселото мляко и лимоновия сок и разбъркайте до гладка смес. Печете при 180 градуса за около 35-40 минути.

Желатинът изсипете в топла вода, трябва да набъбне. Разбийте сметаната с 2 супени лъжици захар. Бавно изсипете в сместа набъбналия желатин и разбъркайте. Сложете сместа в хладилник за 20-30 минути.

Нарежете плодовете.

Формата за тортата покрийте с фолио и намажете с олио. След това поръсете със захар. Нарежете блата на 2 части. Поставете плодовите резенчета във формата, изсипете равен слой охладен крем, а след това първия блат. Продължете с крем и сложете втория блат. Можете да сиропирате блата с портокалов ликьор.

Сложете тортата в хладилник за една нощ. След това напълнете голяма купа с гореща вода и внимателно поставете формата в нея в продължение на 1-2 минути, като внимавате водата да не влезе в тортата.

Обърнете тортата върху една чиния.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft