Това е тайното ми оръжие, когато искам нещо от мъжа ми я приготвям. След първата хапка само е готов на всичко за мен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е тайното ми оръжие, когато искам нещо от мъжа ми я приготвям. След първата хапка само е готов на всичко за мен
Това е тайното ми оръжие, когато искам нещо от мъжа ми я приготвям. След първата хапка само е...
342999
Това е тайното ми оръжие, когато искам нещо от мъжа ми я приготвям. След първата хапка само е готов на всичко за мен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта е с невероятен  вкус и любима на много хора!

 

Необходими съставки:

За тестото:

4 яйца

1 чаша захар

10 супени лъжици студена вода

2 супена лъжица какао с връх

1/2 чаена лъжичка сода

1 чаша брашно

1 чаена лъжичка ванилия

 

За крема:

1 чаша захар

3 супени лъжици брашно с връх

2 яйца

Ванилия

1 чаша топло мляко

250 грама масло

 

За глазурата:

2 супени лъжици захар

2 супени лъжици какао на прах

2 супени лъжици заквасена сметана

50 грама краве масло

 

Приготвяне:

За блатовете. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците добре.

4-те жълтъка смесете с 1 чаша захар и разбийте до побеляване.

Добавете към сместа половин чаена лъжичка сода, 10 лъжици студена вода, ванилия.  Добавете какаото и много бавно добавете и разбитите белтъци. Разбъркайте внимателно. Добавете 1 чаша брашно и разбъркайте отново.

Намажете формата за печене с масло и изсипете гладката смес. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути или докато блата стане готов.

 

За крема. В тенджера смесете 2 яйца, 1 чаша захар, 3 лъжици брашно с връх и разбийте с миксер. Добавете 1 чаша топло мляко, отново разбъркайте и поставете на котлона. При постоянно бъркайте изчакайте сместа да кипне (след като видите първото балонче, задръжте за още 1 минута). Отстранете от огъня.

Отделно разбийте поомекналото масло (250 грама) с ванилията, а след това разбъркайте, добавяйки ги към сварения крем.

 

За глазурата. Смесете 2 лъжици захар с 2 супени лъжици какао и 2 супени лъжици заквасена сметана. Сложете на котлона и оставете да заври, като разбърквате непрекъснато, докато кипне. Отстранете от огъна и добавете маслото. Разбъркайте добре до получаването на гладка и лъскава маса. Охладете леко.

 

Подреждане на тортата: Върху охладения блат сложете от крема, загладете и сложете в хладилника за 30 минути. След това извадете и изсипете глазурата. Поставете тортата в хладилник за няколко часа.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft