Торта Гараш с карамелен крокан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Гараш с карамелен крокан
Торта Гараш с карамелен крокан
admin
Добавена от: admin
43021
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блатовете:
10 бр. белтъци
400 г захар
300 г смлени орехи
За крема:
150 г захар
100 г шоколад или 2 с.л. какао
5 бр. жълтъци
250-300 г масло
За крокана:
75 г захар
2 с.л. вода

За блатовете: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се постепенно захарта и продължава да се разбива, докато сместа се сгъсти. Прибавят се орехите. Всичко се разбърква добре и сместа се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма, на дъното на която е сложена с хартия за печене, намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.
За крема: Захарта се сварява на гъст сироп с 1/2 кафена чашка вода и какаото/шоколада, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропът е още топъл, се прибавят жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем.
За крокана: Захарта, смесена с 2 с.л. вода, се карамелизира и се изсипва в намазнена тавичка. След като изстине, кроканът се начуква на дребно.

Блатовете се слепват с приготвения крем, като върху крема се посипва по малко от крокана. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание - традиционно с натрошен шам-фъстък или кокосови стърготини, а може и с шоколадови пръчици или друг вид ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft