Торта за душата

вход през zajenata.bg
Торта за душата
admin
Добавена от: admin
41064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
6 белтъка
6 супени лъжици захар
3 супени лъжици брашно
6 супени лъжици смлени лешници
За крема:
6 жълтъка
4 супени лъжици захар
100 гр. масло
100 мл прясно мляко
2 супени лъжици захар
200 гр. смлени орехи
За тъмния крем:
150 гр. черен шоколад
100 гр. едро нарязани лешници
300 мл сметана

2 белтъка се разбиват добре с 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица брашно и 2 супени лъжици смлян лешник, така че да се получи тесто. 
По същия начин се прави тестото за още 2 блата, след което блатовете се пекат в тава с диаметър 24 см. (предварително намазнена и набрашнена). 
След това жълтъците със захарта се разбиват на водна баня до сгъстяване. Сместа се охлажда, след което към нея се добавя 100 гр. разбито масло и 100 мл разбита сметана. 
В малка касерола се поставят млякото и захарта да поврат 5 минути, след което към тях се добавят орехите. Когато сместа се охлади, се прибавя към крема. Всичко се обърква хубаво и полученият крем се разделя на половина. 
В едната част се добавят разтопеният шоколад и едро нарязаните лешници. 
Разбива се и сметаната (200 мл).
Ето как се реди тортата:
Първият блат се слага в подходяща чиния, покрива се с жълтия крем, след това с шоколадовия крем, сметаната и отново блат - така се редуват, докато се поставят и трите блата. Цяла торта се намазва с останалата част от сметаната и се пъха в хладилник за 3-4 часа.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft