Торта Моцарт

вход през zajenata.bg
Торта Моцарт
admin
Добавена от: admin
35574
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

10 белтъка
200 гр. фурми, нарязани
150 лешници, нарязани
1/2 бакпулвер
5 с.л. брашно
2 супени лъжици черен пълнеж
7 супени лъжици захар

Пълнеж:

200 гр. шоколад
100 гр. какао
1 чаена чаша захар
2,5 чаши вода
3 супени лъжици нишесте
1 масло
10 жълтъка
1 литър прясно мляко
2 шоколадови пудинга +10 лъжици захар
1 пакетче марципан

Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и добавете останалите продукти за блата (нарязаните лешници, фурми, брашното, двете лъжици от пълнежа). Изпечете блат върху покрита с хартия за печене тава. Нарежете готовия блат на три и ги слепете с пълнежа. 
Пълнеж: 
Млякото се вари с пудинга и захарта и се оставя настрана да се охлажда. 
Маслото се разбива на пяна и се добавят жълтъците, като се бие след всеки до гладък крем. Прибавя се към готовия пудинг и се разбърква добре, а най-накрая се добавя охладения шоколадов сос, приготвен от разтопения с какаото, захарта, водата и нишестето шоколад. С получения крем се пълни тортата, като се редуват: блат - крем, блат - марципан/крем, блат. Най-накрая цялата тортата се покрива с разбита сметана или по желание се залива с разтопен шоколад. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft