Торта Наполеон

вход през zajenata.bg
Торта Наполеон
admin
Добавена от: admin
82139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
250 г маргарин
1 яйце
1 с. л. оцет
500 мл прясно мляко
200 г краве масло
2 яйца
1 ч. ч. захар
2 с. л. брашно 

Към пресятото брашно за тестото се прибавят яйцето, оцетът и маргаринът и се меси, докато се получи еластично тесто, което се оставя да почине около половин час.

Яйцата за ваниловия крем се разбъркват със захарта, постепенно се налива млякото и при непрекъснато бъркане се добавя брашното. Сместа се загрява на котлона, докато кипне, и се оттегля. След като е почти изстинала, се слага маслото и се бърка, докато се разтопи.

От отпочиналото тесто се разточват блатове в кръгла форма с диаметър 20–22 см (за да е правилен кръгът, може да си помогнете с ръбовете на тавата за печене и остър нож).

Приготвените блатове се пекат в предварително загрята фурна за 7–8 минути при температура 200 градуса.

В тава или върху специална сладкарска скара се поставя първият блат, маже се обилно с приготвения крем и се покрива с втори блат. Отново се намазва и процедурата се повтаря до изчерпване на блатовете. Необходимо е да остане известно количество от крема. Поръсва се с натрошените остатъци изпечен блат.

Приготвената торта трябва да престои поне 1 денонощие. След като блатът е поомекнал, се маже повторно с останалото количество крем.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft