Торта Наполеон с банани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Наполеон с банани
Торта Наполеон с банани
admin
Добавена от: admin
54186
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 листа точени кори
2–3 щипки канела
2–3 с. л. кафява захар
2 банана
2 капки ванилова есенция (1 пакетче)
1 1/2 с. л. нишесте
6 с. л. захар
3 яйца
300 мл прясно мляко
30–40 г мед
30–40 г краве масло
2–3 капки есенция ром (1 с. л. ром)
 

Яйцата и захарта за ваниловия крем се разбиват в купичка и се прибавя нишестето. Разбърква се до получаването на гладка смес. Млякото се сгорещява, маха се от огъня и към него се прибавя нишестената смес, като постоянно се разбърква. Връща се на огъня, изчаква се отново да кипне и се оттегля. Ароматизира се с ванилията, разбърква се и се оставя да се охлади.
Корите за баница се разгъват върху плот. Разтопеното масло се разбърква с меда, докато сместа се хомогенизира. Намазва се първата кора за баница, покрива се с втора кора и отново се намазва със сместа. Покрива се с трета кора и пак се намаслява.
Корите се прегъват на три. Разрязват се на еднакви квадрати с големината на обикновена бисквита. Запичат се за около 10 минути в загрята до температура 180 градуса фурна.
Бананите се нарязват на колелца и се запържват се за около 1–2 минути в сгорещеното масло. Прибавя се захарта, овкусява се с канелата и рома, разбърква се добре и се отстранява от огъня.
При сервиране в чиния се поставя едно от изпечените тестени квадратчета, което се намазва с ваниловия крем. Покрива се с колелца банан, отново се поставя кора и ванилов крем.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft