Торта с 4 шоколадови пласта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с 4 шоколадови пласта
Торта с 4 шоколадови пласта
admin
Добавена от: admin
17018
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
4 яйца
120 гр. черен шоколад
50 гр. масло
4 големи с.л. захар
2 големи с.л. брашно
За кремовете:
400 гр. маскарпоне
50 гр. пудра захар
500 мл сладкарска сметана
180 гр. черен шоколад
150 гр. бял шоколад
 

Стъпка 1: На слаб огън разтопете шоколада с маслото. Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте отделно. В разбитите жълтъци добавите твърдо разбитите белтъци, след това прибавете разтопения шоколад и масло и накрая - брашното. Смесете с лъжица и сложете сместа да се пече в намазнена и набрашнена форма 15 минути на 180 градуса.

Стъпка 2: Смесете маскарпонето добре с пудрата захар. Отделно разбийте сметаната. Съединете двете смеси и заедно добре разбийте, така че да се хомогенизират.

Стъпка 3: Получения крем разделете на 3 равни части. Разтопете шоколада. В едната част се добавят 100 грама бял шоколад, във втората част - 50 грама бял и 50 грама черен шоколад, а в третата част - 130 грама черен шоколад.

Стъпка 4: Охладения блат намажете с кремовете като започнете с най-тъмния, след това светло кафявия и накрая - белия. Оставете тортата да престои в хладилник за два часа, а след това сервирайте.

СЪВЕТ: Тази торта не е много сложна за приготвяне, но крайният резултат ще ви превърне в майстор-готвач в очите на близките!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft