Торта с белтъчен крем и бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с белтъчен крем и бадеми
Торта с белтъчен крем и бадеми
admin
Добавена от: admin
41612
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 готов блат за торта (или 3 по-тънки)
За крема:
3 белтъка
150 г захар
(по желание - 100 г плодове от черешово сладко)
250 г краве масло
За сиропа:
100 г захар
4 супени лъжици ром
За украса:
150 г обелени бадемови ядки
пудра захар

Приготвя се кремът: белтъците се разбиват на гъст сняг. Захарта се залива с 1/2 чаша вода и на слаб огън се сварява гъст сироп. Оставя се да се охлади леко и се прибавя малко по малко към белтъците, като разбиването продължава до изстиване. Маслото се разбива и евентуално се смесва с плодовете от сладкото (ако ползвате такива). Към него постепенно се прибавят белтъците, като се бие непрекъснато.
Сиропът се приготвя от захарта и 1/2 чаша вода на огъня. Щом изстине, се прибавя ромът. Готовият блат се разрязва хоризонтално на три пласта и всеки пласт се напоява с ромовия сироп (ако ползвате по-тънки блатове, прескочете разрязването). Намазват се с крем и се нареждат един върху друг. Тортата се намазва отгоре и отстрани с крем и се покрива с бадемовите ядки. Поръсва се с пудра захар и се оставя на студено за няколко часа преди сервиране. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft