Торта с бисквитени кори и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с бисквитени кори и шоколад
Торта с бисквитени кори и шоколад
admin
Добавена от: admin
51542
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За корите:
250 гр. масло
150 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
1 супена лъжица екстракт от ванилия
кората от 1 лимон
600 гр. брашно
1 равна лъжица сода бикарбонат
щипка сол
За крема:
10 супени лъжици захар
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици брашно
200 гр. шоколад за готвене
125 гр. масло
200 гр. счукани орехи

Стъпка 1: Маслото се оставя да омекне на стайна температура хубаво се разбива със захарта, докато се получи пенеста смес. Постепенно се добавя млякото, докато двете смеси се съединят.

Прибавя се кората от лимон и брашното, смесено със содата. Замесва се хубаво гладко тесто.

Стъпка 2: Вземат се парчета от тестото и с точилка се оформят колкото е възможно по-тънки кори. С кръгла тава се оформя блат. Трябва да получите 9 кори. Набодете ги с вилица и изпечете в плитка тава в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато поставите корите да се пекат, намалете фурната на 160 градуса. В зависимост от фурната печете 5-7 минути, докато леко се зачервят.

Стъпка 3:За крема - сложете захарта постепенно да се разтопи, за да се получи карамел. Не бъркайте!

В част от млякото се разтваря брашното. Когато захарта стане на карамел, добавете постепенно част от млякото без брашно и го оставете да ври на тих огън, докато се разтопи карамелът. След това добавете и млякото с брашното, оставете сместа отново да заври и да започне да се сгъстява, докато стане гъст крем.

Стъпка 4: Намалете температурата докрай и поставете шоколада, натрошен на парчета, да се разтопи. Добавете и маслото и разтопете и него. Отстранете сместа от огъня и смесете с орехите.

Стъпка 5: Съединете корите веднага с горещия крем. Цялата торта се намазва с крем отгоре и отстрани, след това се украсява по желание с ядки. Оставя се да се охлади и да стегне, след това се поднася.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft