Торта с какао и орехова плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с какао и орехова плънка
Торта с какао и орехова плънка
admin
Добавена от: admin
41039
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

7 жълтъка
5 белтъка
180 г пудра захар
40 г какао
140 г брашно
масло за намазване и брашно за поръсване на формата
орехови ядки за украса
Плънка:
200 г орехови ядки (може и лешници)
200 г пудра захар
60-100 г бишкоти
250 г сметана
5 лъжици ром
ванилена захар
Крем:
100 г масло
100 г пудра захар
1 лъжица ром

Разбиваме жълтъците със 100 г пудра захар на пяна, след малко прибавяме 5 лъжици вряща вода и продължаваме да бием, докато сместа се сгъсти. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме 80 г захар и продължаваме да бием, докато снегът се втвърди. След това го прибавяме постепенно към жълтъците, по същия начин прибавяме пресятото брашно и какаото. Поставяме тестото въз форма, намазана с масло и поръсена с брашно, и печем в умерена фурна. След като изстине, нарязваме блата на три кръга, свързваме ги с плънка, горната площ и отстрани намазваме с крем и поръсваме със смлени орехови ядки и тук-там поставяме половинки орехови ядки.
Приготвяне на плънката: Варим смлените орехи и пудрата захар със сметаната около 4 минути, като бъркаме непрекъснато, сгъстяваме със смлените бишкоти и снемаме от огъня. Омекналото масло за приготвяне на крема разбиваме с пудрата захар на пяна, половината от получената смес прибавяме към изстиналата орехова смес, добавяме рома и ванилената захар и пълним тортата. Останалото масло подправяме с ром и намазваме тортата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft