Торта с крем Страчатела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с крем Страчатела
Торта с крем Страчатела
admin
Добавена от: admin
61390
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 г бишкоти
90 г масло
2 с.л. шоколад на прах (какао)
500 мл течна подсладена сметана
500 г кисело мляко
1 ч.ч. пудра захар (или на вкус)
200 г натурален шоколад
3 ванилии
2 пакетчета фиксатор за сметана
20 г желатин

Смлените бишкоти се смесват с мекото масло и шоколада на прах до получаване на хомогенна смес. В покрита с хартия за печене тортена форма равномерно се разпределя бишкотената смес. С лек натиск се оформя блатът на тортата и се оставя на хладно. Желатинът се накисва в 10 с.л. студена вода за 10 минути и се разтопява на водна баня. Киселото мляко се смесва със захарта, една ванилия, настъргания шоколад и леко охладения желатин. Разбърква се добре. Сметаната, двете ванилии и фиксаторът за сметана се разбиват на сняг. Внимателно към киселото мляко се прибавя сметаната и се разбърква. Полученият крем се изсипва във формата, заглажда се и се оставя на студено до стягане. Тортата се украсява с настърган шоколад, шоколадова глазура или кокосови стърготини и ядки.
Течната сметана може да се замени със сирене крема (Филаделфия) или заквасена сметана.
Бишкотеният блат може да се замени с готов шоколадов блат.
Преди да бъде свален кантът, с нож се отделя тортата от стените на формата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft