Точена баница с кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Точена баница с кисело зеле
Точена баница с кисело зеле
admin
Добавена от: admin
19242
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

½ кисела зелка
7 с. л. олио
20 г мая
1 яйце
½ ч. л. сол
2-3 чаени чаши брашно

Зелето се нарязва на ситно и се задушава с 5-6 с. л. олио и ½ чаена чаша вода. Оставя се да изстине и по желание се подправя на вкус - с черен пипер, чубрица или друга подправка по желание. 20 г мая се размиват с 1 и ½ чаена чаша хладка вода и се изсипват в брашното, предварително пресято и оформено на кладенче. Прибавят се яйцето, 1 ч. л. олио и ½ ч. л. сол. Замесва се средно меко тесто, което се завива с влажна кърпа и се оставя да престои на топло половин час. После тестото се разделя на 6 части. А всяка от тях - на 3 по-малки топчета. Разточват се кори с големина на десертна чиния. Намазват се с олио (мас или масло) и се слепват по три. Получените 6 трилистни кори се разточват допълнително, докато придобият големината на тавата, в която ще се пече баницата. Тавата се намазва с мазнина. Слага се първата кора и се поръсва с олио. - Отгоре се разпределя равномерно 1/5 от задушеното зеле. Така се редят всички кори и цялата плънка. Завършва се с последната кора, която се поръсва обилно с мазнина. Баницата се реже на квадрати. Оставя се да почива още половин час. След това се пече в умерено загрята фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft