Традиционен боб в гърне

вход през zajenata.bg
Традиционен боб в гърне
admin
Добавена от: admin
158402
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 купичка боб (400 мл.)
1 глава кромид лук
1 глава червен лук
4 с.л. зехтин
1 пиперка
1 морков
резен от глава целина
200 мл. смлени домати
1 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 ч.л. джоджен
1 стрък девесил
1/2 връзка магданоз

Бобът се накисва от предната нощ, изплаква се и се поставя в глинено гърне. Добавят се всички зеленчуци, нарязани на дребно, смлените домати, зехтинът и универсалната подправката. Налива се около 2 литра вода, гърнето се захлупва и се слага на печката (или на слаб котлон). Чорбата къкри 6 – 8 часа, без да се отваря гърнето. Към края на варенето се добавя джодженът, девесилът и магданозът. Всъщност, в зависимост от гъстотата на гозбата, в края на варенето може да се получи или чорба, или основно ястие, но вода не се долива.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft