Традиционен кадаиф

вход през zajenata.bg
Традиционен кадаиф
admin
Добавена от: admin
49802
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 грама суров кадаиф

счукани орехи - на вкус 

1 ч.ч. масло + още малко за намазване на тавата

За сиропа:

3 ч.ч. захар 

3 ч.ч. вода 

есенция - на вкус

Кадаифът се разделя на 10-тина равни части. Всяка се разстила и в средата й се слагат част от натрошените орехи, след което се завива на руло. Готовите рула се нареждат в намазана с масло тава и се заливат с разтопеното (горещо) масло.

Тавата се пъха в загрята фурна (на 180 градуса) и се пече до зачервяване. Готовият кадаиф се оставя да изстине напълно, след което се залива с хладък сироп. Продуктите за сиропа се слагат в тенджерка и се варят 10-15 минути, колкото да се разтопи захарта и да е посгъсти. Ароматизира се с есенция по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft