Традиционна баклава за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Традиционна баклава за Бъдни вечер
Традиционна баклава за Бъдни вечер
admin
Добавена от: admin
385478
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опак. кори за баница
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
4 яйца
1 опак. бакпулвер
1 ч.ч. орехи

За сиропа:
1 лимон
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода

Време: 40 минути

Маслото (125 г) се разтопява. Половината кори се редят в тава, като между тях се ръси по малко масло. Слага се плънката, приготвена от разбитите яйца (4 бр), захарта (1 ч.ч.), брашното (1 ч.ч.), бакпулвера и счуканите орехи (1 ч.ч.). Отново - кори, поръсени с масло (половината масло трябва да остане). Баклавата се нарязва на парчета и се залива с останалото масло и се пече.
Сварява се сироп от захар (2 ч.ч.) и вода (2 ч.ч.). Прибавя се настърганата кора от лимон и малко от сока му. Изстиналата баклава се залива с горещия сироп и се оставя да престои една нощ.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft