Трикове за спешни случаи, които всеки, които готви трябва да знае- как да оправим загорялото, превареното, пресоленото и т.н.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Трикове за спешни случаи, които всеки, които готви трябва да знае- как да оправим загорялото, превареното, пресоленото и т.н.
5969
Трикове за спешни случаи, които всеки, които готви трябва да знае- как да оправим загорялото, превареното, пресоленото и т.н.

Гостите вече са на вратата, а в кухнята се е случило нещо действително ужасно и великолепната вечеря, която приготвяте, е на път да се превърне в пълно фиаско.

Има някои тънкости, които е необходимо да знае всяка домакиня, за да се справи с ненадейно възникналите проблеми, които могат да развалят вкуса и вида на всяко ястие.

 

Ако оризът, който задушавате, загори, го прехвърлете в купа, без да захващате и черната коричка в долната част на съда. Той е идеална основа за салата.

Нарежете зелени подправки – мента, босилек, магданоз, добавете нарязани на кубчета мариновани чушки, половин нарязана на ситно люта чушка без семките.

Овкусете с лимонов сок и зехтин и салатата ви е готова.

 

Ако сте пресолили супата, просто долейте вряла вода. Сварените картофи, които сте пресолили, превърнете в пюре, като добавите малко повече мляко и нарязани на ситно зелени подправки.

 

Ако сте пресолили месото, сервирайте го с бърз сладко-кисел сос. Добавете към соса от печенето на месото малко вода, една чаена лъжичка доматено пюре, две сушени синисливи, една глава нарязан лук и половин чаена лъжичка захар. Оставете да къкри десет минути на бавен огън и сосът е готов.

 

Ако месото, което сте варили или пекли, е прекалено жилаво, има изход и от тази на пръв поглед безнадеждна ситуация. Охладете месото.

Нарежете го на много тънки парчета. Пригответе марината от една чаена лъжичка семена накориандър, които начукайте в хаванче, две супени лъжици соев сос, пет супени лъжици зехтин, три скилидки чесън, нарязани на ситно, зелени подправки по избор.

Разбъркайте, залейте с маринатата нарязаното месо и оставете за половин час. Сервирайте като студен ордьовър или като ястие с гарнитура от зеленчуци.

 

Ако в последния момент се окаже, че ви е необходимо майонеза, а нямате, заменете я със сметана, като я превърнете в сос, добавяйки подправки, една чаена лъжичка сладка горчица и две капки лимонов сок.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft