Трислойна торта без блатове и без печене - феноменално съчетание от фин шоколад и хрупкави ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Трислойна торта без блатове и без печене - феноменално съчетание от фин шоколад и хрупкави ядки
Трислойна торта без блатове и без печене - феноменално съчетание от фин шоколад и хрупкави ядки
admin
Добавена от: admin
36259
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
120 гр. счукани орехи
350 гр. захар
щипка сол
1 ванилия
100 мл вода
30 гр. масло
За украса:
50 гр. бял шоколад
50 гр. тъмен шоколад

1. В касерола се поставят захарта, ванилията, солта и водата, и съдът се слага  на огъня до разтопяване на захарта (сиропът трябва да ври 3-4 минути). 
2. Топлият сироп се разделя на 3 равни части. 
3. Тъмният шоколад се натрошава на малки парченца и се поставя в купа. 
4. С белия шоколад се процедира по същия начин, но се поставя в друга купа. 
5. Орехите се смилат и се поставят в трети съд. 
6. 1/3 от сиропа се слага при смлените ядки и с помощта на шпатула се разбърква бързо, след което сместа се изсипва в правоъгълна тава и се натиска с ръка. 
7. Втората 1/3 от сиропа се добавя при тъмния шоколад и се разбърква до разтопяване на шоколада, след което се изсипва над слоя със смлените орехи. 
8. Последната 1/3 от сиропа се добавя към в белия шоколад и се обработва по същия начин както тъмния шоколад. 
9. Накрая тортата се украсява с разтопен бял и черен шоколад.

Важно:
Трябва да се работи много бързо, защото смесите се втвърдяват много лесно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft