Тройно шоколадова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Тройно шоколадова торта
Тройно шоколадова торта
admin
Добавена от: admin
52275
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блатовете:
200гр. тъмен шоколад
5 яйца
250гр. масло
160гр. обикновено брашно
100мл Амарето
120гр. тъмна кафява захар
1 с.л. бакпулвер
Щипка сол
За сиропа:
250мл вода
200гр. захар
За крема:
140мл. пълномаслена сметана
100гр. обикновен шоколад за готвене
50мл. ликьор Бейлис
За украса:
шоколадова глазура (готова от тубичка, или приготвена от разтопен на водна баня тъмен шоколад)
коктейлни череши
тъмен шоколад - настърган
 

Покрийте 2 тавички с диаметър 20 см. с хартия за печене и оставете настрана. Загрейте фурната на 170 градуса.Разтопете маслото, захарта и шоколада в купа на водна баня. Щом сместа се разтопи, оставете настрана да се охлади.
Разбийте яйцата с миксер, докато станат въздушни и пухкави. Излейте внимателно шоколада в яйчената смес, разбивайки непрекъснато. След това добавете Амаретото и продължете разбиването. Най-накрая прибавете брашното, бакпулвера и щипка сол и разбийте, докато всички бучки се разтворят. Разделете тестото между двете тавички и изпечете на средна скара във фурната за около 20-25 минути, докато повърхността се стегне. Проверете готовността със суха клечка.
За сиропа: Сложете захарта и водата да заврат и ги оставете на бавен огън за поне 5 минути, докато течността се посгъсти. Оставете сиропа настрана, да се охлади леко.
Когато блатовете са готови, оставете ги да изстинат и след това ги набодете с вилица или клечица, така че да покриете цялата повърхност с малки дупки, без да пробивате съвсем додолу. Излейте сиропа върху блатовете, така че да се напоят добре. Може да не се наложи да използвате цялата течност, иначе сладкишът ще стане прекалено мек и воднист.
Оставете блатовете да попият и през това време пригответе крема: разтопете всички продукти в касерола и внимателно разбъркайте, докато изчезнат всички бучки. Сместа трябва да се охлади добре, преди да я нанесете върху тортата, иначе плънката ще изтече.
Сглобяване: Поставете долния блат за тортата върху поднос или тортена чиния. Излейте и разнесете охладената шоколадова плънка върху блата и след това внимателно сложете отгоре й втория блат.
Отгоре излейте глазурата и украсете с шоколадови стърготини и коктейлни череши.
За да стегне добре, поставете тортата за няколко часа в хладилник.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft