Турско реване

вход през zajenata.bg
Турско реване
admin
Добавена от: admin
27553
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
яйца 5 бр.
захар 50 гр. (4 супени лъжици)
брашно 100 гр. (1/2 чаена чаша)
грис 25 гр. (5 чаени лъжички)
вода за разбиване на жълтъците 5 мл (1 чаена лъжичка)
ванилия 1 прах

за сиропа:
захар 200 гр. (1 чаена чаша)
вода 200 мл (1 чаена чаша)

Време: 1 час 

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват на топло с част от захарта и водата. Като се стопи захарта, съдът се отстранява от огъня, но биенето продължава, докато сместа изстине и побелее.
Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг с останалата част от захарта и се прибавят към жълтъците при леко разбъркване, като същевременно се ръси по малко от пресятото брашно и гриса.
Сместа се ароматизира с ванилия и се изсипва в тава, намазана с масло и поръсена с брашно или покрита с хартия, и се пече в умерена фурна.
Докато се пече реването, се приготвя сиропът.
Реването се залива със сиропа, докато той е още топъл. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft