Рецепти с чушки за зимата

вход през zajenata.bg
1010424

Туршия от камби

чушки камби
олио
захар
сол
оцет
черен пипер на зърна по желание
дафинов лист по желание

Камбите се изчистват от дръжките и семето, измиват и се оставят да изсъхнат. В така готовите камби с малка лъжичка се слага в тях от солта, захарта, олиото и оцета. На една камба по 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. олио и 1 ч.л. оцет. Приготвените камби се нареждат в тава и се запичат в загрята фурна докато си променят цвета и им се набръчка люспата - не повече. Запечените камби се нареждат една върху друга в буркан, като всяка се притиска леко до запълването на буркана и се затваря с капачка. Това се прави докато камбите са още топли. По желание може да се прибави по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Готовите буркани не се стерилизират. Могат да се консумират веднага след изстиването, но е желателно да се изчака 2-3 дни.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft