Рецепти за туршия

вход през zajenata.bg
445349

Туршия с камби и лукчета

5 кг камби
1 кг краставички корнишони
1 кг малки лукчета (арпаджик)
800 мл оцет
700 г захар
200 г сол

Измийте камбите и ги почистете от семенниците и ги нарежете на 8 парчета според големината. Изберете млади и пресни краставички, почистете ги и ги нарежете на колелца. Почистете добре лукчетата и ги измийте. В дълбок съд налейте около 2 л вода, добавете захарта и солта. Кипнете докато се разтворят.
В приготвените буркани сипете по 80 мл оцет, след което слагайте във всеки краставички, камби, лукчета и отново камби. Допълнете с горещата марината и запечатайте бурканите херметически с капачки.
Стерилизирайте в продължение на15 мин. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft