Пухкав тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тутманик по рецептата на баба ми
3834410

Тутманик по рецептата на баба ми

за тестото:
4 яйца
1 с.л. олио
няколко капки оцет
щипка захар
щипка сол
мая
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч. пресно мляко
брашно

за плънката:
сирене и краве масло

Замесва се тесто от изброените продукти /аз обикновено оставям един жълтък за намазване/. Тестото се дели на четири части и се разточват четири кори, не тънки. Всяка се намазва обилно с масло, ръси се с натрошено сирене, навива се на руло, усуква се и се навива на охлювче. Четирите охлювчета си пълнят една голяма тава. Оставя се да втаса в тавата, маже се с жълтък, може да се наръси със сусам и се пече.
Веднъж нямах краве масло, намазах със свинска мас и пак беше страшно вкусно. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft