Убийствена мусака с тиквички и заливка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Убийствена мусака с тиквички и заливка
Убийствена мусака с тиквички и заливка
admin
Добавена от: admin
29698
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350-400 гр. мляно месо
6-7 големи картофа
2 средни тиквички
2 моркова
2 яйца
200 мл кисело мляко
малко олио
сол
подправки на вкус

Обелените, измити и нарязани на парчета тиквички накиснете в продължение на 2 минути във вряща вода. Извадете ги и ги отцедете.
Обелете и настържете морковите. В горещо олио запържете каймата (смес от свинско и говеждо месо), добавете сол и подправки на вкус, прибавете морковите, една чаша вода и задушете хубаво. 
Обелете и нарежете картофите на филийки. Леко ги посолете и подправете на вкус.
В намазнена тава за печене подредете ред картофи, половината от плънката с месо, след това ред тиквички, останалата плънка и втори ред картофи. Залейте с малко (половин чаша) вода. Печете 30-40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете от фурната.
Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, разбъркайте и залейте със сместа мусаката.
Върнете във фурната и печете още 15-20 минути.
Поднесете я гореща. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft