Уникално вкусна вечеря: Сочно пиле по гръцки
15 Септември 2015
49861
Източник: петел.бг
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
пиле – 1,5 кг.
маслини – 500 г.
кромид лук – 200 г.
моркови – 100 г.
лимони – 2 броя
целина – 100 г.
зехтин – 150 мл.
брашно – 30 г.
магданоз – 1 връзка
дафинов лист – 1 брой
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер на зърна – 5-6 зърна
сол на вкус
Пилето се измива и се нарязва на порции. Залива се с 1,5 л.
студена подсолена вода и се вари 60 минути. Образуваната пяна се изчиства и след като месото стане готово, се сваля от огъня. Зеленчуците се почистват и се нарязват на ситно. Задушават се в сгорещения зехтин, а след 10 минути към тях се добавя и брашното. Запържва се 5 минути, овкусява се с червения пипер, разбърква се и се разрежда с бульона от пилето. Прибавят се сол на вкус, лимоновият сок и почистените от костилките маслини, разбърква се и слагат дафиновият лист и черният пипер. Вареното пиле се прибавя накрая и ястието се пече 30 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
Сервира се, поръсено със ситно нарязания магданоз.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари