Усукана полувита баница - интересна за приготвяне и неустоимо вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Усукана полувита баница - интересна за приготвяне и неустоимо вкусна
Усукана полувита баница - интересна за приготвяне и неустоимо вкусна
admin
Добавена от: admin
14004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
800 гр. брашно
1/2 кубче мая
450 мл хладка вода
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици сол
За намазване на тестото:
100 гр. масло, палмово масло или олио
За плънката:
300 гр. извара или сирене
1 яйце
За намазване:
1 яйце

1. Замесва се тесто от посочените съставки, така че да бъде средно меко. Разделя се на две части. Всяка част се разточва тънко и се маже с масло, предварително размекнато на стайна температура. 
2. Навива се на руло, което да прилича на осмица, след което едната част от кръга се обръща върху другата и така образуваната топка тесто се пъха в хладилника за ½ час. За плънката се смесват сиренето или изварата с яйцето. 


3. Двете топки тесто се изваждат от хладилника и едната се разточва. Намазва се с плънката, след което отгоре се покрива с другото тесто, предварително също разточено. 


4. С лъжица кората се поръсва с олио или разтопено масло. Нарязва се на ивици, които се усукват и поставят в намазнена тава под формата на полукръг. 


5. След като се подредят фитилите, баницата се намазва с разбито яйце и по желание се поръсва със сусам. 
6. Фурната се включва на 230 градуса и докато се затопли, тестото ще втаса. Баницата се пече до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft