Учени откриха, кои храни стимулират паметта

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Учени откриха, кои храни стимулират паметта
23802
Учени откриха, кои храни стимулират паметта

Млечните продукти повишават способността за запаметяване . Консумацията им оказва благоприятно въздействие върху работата на мозъка.

До този извод са стигнали група американски учени.

храни стимулиращи паметта

Резултатите от проучването показват още, че съдържащите се в млечните продукти витамин D, протеини, магнезии и калции повишават спосообността за запаметяване и спомагат за понижаването на килограмите при хора с наднормено тегло . Специалистите твърдят, че освен млечните продукти, полезни за паметта са медът, ябълките, нара, черният дроб, рибата, джинджифилът и суровите ядки, най-вече орехите.

Медът помага да се усвоява и запаметява информация и в същото време намалява тревожността и безпокойството. Изключително полезно е и желязото, съдържащо се в ябълките, нара, черения хляб и черния дроб. Сиренето, морските дарове и рибата подобряват паметта и обмяната на веществата . А джинджифилът стимулира кръвообращението , дори и в най-малките кръвоносни съдове на човешкия мозък.

Всичко това се отнася и за орехите. Те са чудесна храна за мозъка . Практически, дори самият плод наподобява анатомично човешки мозък. Тънката зелена кора, която покрива орехите, наподобява човешки скалп; твърдата черупка – череп, а хартиевидния вътрешен пласт, разделящ двете половинки на ореховата ядка, наподобява мембраната. Формата на ядката, сама по себе си наподобява двете мозъчни полукълба. Специалистите препоръчват консумирането на орехи от деца и студенти , които се готвят за изпити. Тази храна ще им помогне да асимилират и обработят по-добре информацията. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft