Фалшив бюрек с кайма

вход през zajenata.bg
Фалшив бюрек с кайма
admin
Добавена от: admin
10322
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца 

100 мл сметана за готвене 
200 гр. брашно 
1 пакетче бакпулвер 
500 гр. кайма 
2 глави лук 
Вегета, черен пипер, риган и малко канела по желание 
олио за пържене 
сусам за украса

Една от любимите закуски на мнозина е топъл бюрек с чаша кисело мляко. Приготвянето му често отнема много време, но благодарение на тази рецепта вече ще може да си приготвите фалшив бюрек с кайма и да се насладите на неговия вкус заедно със семейството си!
1. Нарежете на ситно лука на ситно нарежете.
2. В тиган на огъня поставете олиото да се загрее. В загрятото олио поставете ситно нарязания лук и го запържете за 3-4 минути. В омекналия лук добавете каймата и продължете пърженето, докато месото се сготви.
3. Посолете месото, добавете черен пипер, Вегета, риган и малко канела по желание, объркайте и дръпнете тигана от огъня. Оставете сместа да се охлади. 
4. В купа за разбиване поставете яйцата. разбийте ги с миксер, докато станат на пухкава смес. В съда постепенно добавете киселото мляко и сметаната за готвене. 
5. В дълбок съд смесете брашното с бакпулвера. След това добавете сместа от брашно и кайма в съда с разбитите яйца, и разбъркайте добре с дървена лъжица. 
6. Посолете отново на вкус. Намажете тавичка с размери 20х30 см с масло. Прехвърлете вътре тестото и хубаво го загладете. По желание поръсете със сусам. 
7. Печете фалшивия бюрек в загрята на 200 градуса фурна около половин час. След това извадете тавата от фурната и оставете бюрек го оставете леко да се охлади. 
Нарежете го още топъл и поднесете с чаша кисело мляко.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft