Фалшива Наполеонка

вход през zajenata.bg
Фалшива Наполеонка
admin
Добавена от: admin
16811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
5-6 кроасана
Плънка:
800 мл. прясно мляко
1 чаена чаша захар
4 пакетчета ванилия
3 яйца
20 гр. маргарин
7 супени лъжици брашно

Плънка:
Сложете в касерола 600 мл. мляко да се вари заедно със захарта. В купа разбийте яйцата, добавете 200 мл мляко, след това брашното и през цялото време бийте с миксера, за да се образува хомогенна смес без бучки от брашното. 
Когато млякото е вряло, дръпнете съда от огъня и добавяйте бавно яйчената, постоянно биейки с тел. След това върнете обратно на огъня и доварете сместа до плътен крем - по-гъст от пудинг. Махнете от огъня и добавете маргарина и ванилиите. Разбийте добре, за да се разтопи маргаринът. 
Нарежете кроасаните по дължина на две части. 
Пригответе по-дълбок съд, в който ще приготвите сладкиша, покрийте го със стреч-фолио, така че да виси извън краищата на съда. 
На дъното подредете част от нарязаните кроасани, залейте с крема, отново поставете от кроасаните, покрийте с крем и завършете с ред кроасани. Отгоре прегънете краищата на фолиото, които висят отстрани, покрийте и оставете сладкиша в хладилника да се стегне. Най-добре да престои един ден или поне поне 5-6 часа. 
Когато кремът е добре стегнал, разтворете фолиото от горната страна, поставете отгоре чинията, в която ще стои тортата, завъртете и извадете сладкиша от формата. Махнете изцяло фолиото и накрая украсете по желание - може просто да поръсите с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft