Фиадоне - сиропиран сладкиш със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Фиадоне - сиропиран сладкиш със сирене
Фиадоне - сиропиран сладкиш със сирене
admin
Добавена от: admin
15134
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

20 г масло (за намазване на тавата)
10 г брашно (за поръсване на тавата)
1 бр. лимон - кората на целия и сока на половината
500 г сирене Брочиу или Рикота
6 бр. яйца
4 с.л. грапа
500 мл мляко
5 бр. жълтъци
200 г захар
1 връзка мента 

Формата се намазва с маслото и се набрашнява. Фурната се загрява на 180 С. Сиренето се раздробява с вилица, слагат му се грапата, лимоновият сок и кора и се бърка с лъжица, като се слагат яйцата едно по едно. Изсипва се във формата и се пече 35 минути.
Сос: Млякото се кипва, сваля се от огъня, слагат се листата на всичката мента, оставя се да поеме аромата (10-15 минути) и се прецежда. Разбиват се жълтъците със захарта, добавя се млякото на тънка струя, като се бие непрекъснато с тел. Връща се на огъня, като се бърка с лъжица докато се сгъсти.
Сладкишът се сервира горещ или студен, залят със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft