Фин ябълков сладкиш с карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Фин ябълков сладкиш с карамел
Фин ябълков сладкиш с карамел
admin
Добавена от: admin
82812
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. ябълки 
3 ч.ч. захар 
1 ч.ч. прясно мляко 
1 кофичка сметана 
2 пакета чаени бисквити (може и обикновени)

 

Отделя се 1 ябълка, а останалите се измиват добре, обелват се и се нарязват на кубчета. Прехвърлят се в касерола, заливат се с 2 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода и се варят на умерен огън за 20-тина минути при непрекъснато бъркане. Щом омекнат ябълките и сосът леко се сгъсти, се дръпват от котлона и към ябълковата смес се добавя внимателно сметаната, така че да се получи еднородна смес. Бисквитите от първия пакет се потапят една по една в леко затопленото прясно мляко и се подреждат във форма за торта или обикновена тавичка. Щом дъното се покрие плътно, бисквитите се заливат с половината от ябълковия крем. Върху него се подрежда втори слой бисквити, отново потопени в прясно мляко, който се залива с останалия ябълков крем. Останалата чаша захар се карамелизара, а заделената предварително ябълка се обелва и нарязва на тънки полумесеци. Всеки полумесец се топва в карамела и се подрежда върху сладкиша. Готовият сладкиш се оставя в хладилник за няколко часа, преди да се разреже. По желание при поднасянето се залива с карамелен топинг.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft