Фолиото трови храната ни - алуминиевото докарва Алцхаймер, найлоновото изпуска хормони

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Фолиото трови храната ни - алуминиевото докарва Алцхаймер, найлоновото изпуска хормони
5217
Фолиото трови храната ни - алуминиевото докарва Алцхаймер, найлоновото изпуска хормони

Алуминиевото фолио, което помага на храната да се опече по-бързо и да бъде по-сочна, е опасно за човека, признават експерти. Както е видно и от името му, то е направено от алуминий.

При допир с продуктите, металът се отделя в храната и по-късно влиза в организма ни. Веществото е токсично най-вече за нервната система. При децата това води до хиперактивност, но при възрастните може да увеличи риска от появата и развитието на болестта на Алцхаймер. Затова, когато се готви някаква храна, фолиото не бива да я докосва, казват специалистите. Само тогава то е безопасно за здравето ни.  За съжаление, това се отнася и за рибата и някои меса, които често се приготвят увити в индустриалния продукт. 

Проблемът с найлоновото фолио обаче не е по-различен. Когато опаковаме в него мариновано месо или салата, можем да бъдем спокойни само, ако то не докодсва храната ни. Експертите са категорични, че когато увием във фолио мазен сандвич, в закуската се отделят вещества, които имитират действието на човешките хормони. А това може да доведе до репродуктивни проблеми.

Но все пак фолиото е нужен продукт в кухнята. Можете да го използвате спокойно, стига то да не докосва както пресните продукти, така и готовите ястия. Маринованото месо или салатата в дълбока купа са напълно защитени от въздействието на найлона.  

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft