Френска лимонова тарта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Френска лимонова тарта
Френска лимонова тарта
admin
Добавена от: admin
46545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата от маслено-ронливо тесто:
350 гр. брашно
175 гр. масло със стайна температура
1 ч.ч. студена вода
За крема:
4 яйца
250 гр. захар
100 гр. разтопено масло
сокът на 4 лимона (250 мл.) 

Брашното и маслото се разбъркват с ръце до образуването на трохи.Постепенно се налива водата и се замесва тесто, което се прибира в хладилника за 1 час.Изважда се, разстила се по дъното на и стените на тавичка.Кремът, приготвен от изброените продукти, се излива върху тестото и тортата се пече в предварително загрята фурна до 220 градуса за около 35 минути.

Готовата тарта украсете по желание - с шоколадови фигурки, шприцована сметана, или просто поръсена с пудра захар!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft